top of page

Tabú

Aquest any, l'institut ha decidit participar en la campanya Tabú i molts us preguntareu,que és el tabú?

Doncs és una eina educativa desenvolupada per l'Institut Català de les Dones, la Direcció General de Joventut, l'Associació Candela i La Bonne-Centre de Cultura De Dones Francesca Bonnemaison els quals pretenen posar nom a allò que sí que existeix, deixar d'amagar-ho i poder fer front a aquelles violències que, pel fet de ser diàries, s'han naturalitzat.

 

Tabú és un joc digital en què, tant els alumnes com els professors hauran de parlar sobre aquells temes que no parlem amb gaire normalitat amb l'objectiu de poder construir una societat més justa i igualitària i abordar les violències sexuals des de la prevenció.

 

 

És per això que el divendres 17 de maig, van informar els alumnes de tercer sobre els conceptes com el sexpreading, sexting i sextorsion, en el qual, com ja hem dit anteriorment, no solem parlar-lo i és molt important saber què és, i com evitar-ho.

El sexting és definit com als continguts de caràcter sexual, compartits mitjançant el telèfon mòbil.

El sexting ho solen practicar els joves i és per això que tabú els hi ensenyarà els perills que hi pot haver i les seves conseqüències com, per exemple, el sexpreading,en què són les difusions d'imatges de contingut sexual sense el consentiment de la persona.

A través de l'app, els alumnes van haver de recórrer tres itineraris, segons les seves respostes i aquests es van separar en diferents grups. Finalment cada grup va realitzar una reflexió final sobre els continguts temàtics del sexpreading, els límits, els consentiments, l'assetjament i la cosificació del cos de les dones.

 

En aquest cas, per sort, no va haver-hi cap grup que reenviés aquell missatge, per tant, estem bastant satisfets.

Sens dubte, ha estat una molt bona iniciativa per part del centre poder fer aquests tipus d'activitats, ja que és una manera de compartir opinions, aprendre jugant i, sobretot, poder adquirir valors.

bottom of page